КЗК се произнесе: Жалбите срещу поръчката за стадион "Локомотив" са неоснователни

Цялостното довършване на спортния комплекс е с максимална стойност 35 милиона лева без ДДС

04.10.2023 | 15:01 Редактор: Искра Ангелова
КЗК се произнесе: Жалбите срещу поръчката за стадион

Комисията за защита на конкуренцията отхвърли и трите жалби срещу условията в  обществената поръчка за довършването на стадион "Локомотив", чиято прогнозна стойност е 42 милиона лева с ДДС.

Жалбите са от "Ел Системс" АД - Кърджали, "Юнайтид груп" ЕООД - София и "Парсек груп" ЕООД - София. Дружествата, независимо едно от друго, поискаха налагане на временна мярка "спиране на процедурата", което беше отхвърлено от антимонополната комисия с аргумент "спирането на обществената поръчка ще рефлектира негативно върху интересите на обществото, доколкото забавянето на процедурата ще доведе до отлагането й във времето". Срещу това определение не е подадена нова жалба.

КЗК обединява трите преписки и при разглеждането им по същество се произнася, че всяка от жалбите е неоснователна. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, пояснява "Фокус".

Припомняме, че обществената поръчка е за изграждане на нова централна трибуна на стадион "Локомотив" и благоустрояване и инфраструктура на обекта. Цялостното довършване на спортния комплекс е с максимална стойност 35 милиона лева без ДДС или 42 млн. лева с данъка.

Сумата е фиксирана след провеждане на друга обществена поръчка, чиято цел бе да определи прогнозната стойност на строително-монтажните работи за реализация на работния инвестиционен проект. Довършването на стадиона трябва да стане за 720 календарни дни след избора на изпълнител и подписването на договор с него.

Снимка: БГНЕС