Григор Димитров не успя да преодолее Синер и отпадна на четвъртфинала в Пекин

Предстои му участие на Мастърса в Шанхай

02.10.2023 | 19:20 Редактор: Искра Ангелова
Григор Димитров не успя да преодолее Синер и отпадна на четвъртфинала в Пекин

Григор Димитров не успя да се класира за полуфиналите на силния турнир в Пекин от сериите ATP 500, след като загуби от италианеца Яник Синер с 4-6, 6-3, 2-6 в мач от третия кръг на надпреварата.

Вчера първата ракета на България записа чист успех над световния номер 4 Холгер Руне, но днес той трябваше да се изправи срещу още един тенисист от топ 10 на ранглистата.

В първия сет Григор пропусна две възможности за пробив и загуби веднъж подаването си, за да загуби с 4-6. Във втората част Димитров бе по-активен и успя да реализира един пробив, като в същото време отрази цели осем точки за пробив, за да се наложи с 6-3 и да вкара мача в решаващ трети сет. В третия сет Синер успя да направи два пробива и да стигне до крайния успех след малко над два часа и половина игра, пояснява БГНЕС.

По този начин Димитров отпадна от турнира, а сега му предстои участие на Мастърса в Шанхай, където българинът е 18-ти поставен и ще стартира от втория кръг, където ще срещне австралиеца Александър Вукич или испанеца Роберто Карбайес Баена. Турнирът в Шанхай ще се проведе в периода 4-15 октомври.

Снимка: БГНЕС