Обраха дома на Рамос по време на мач, докато децата му били вътре

Крадците са откраднали скъпи часовници, бижута, дрехи и пари

27.09.2023 | 15:31 Редактор: Искра Ангелова
Обраха дома на Рамос по време на мач, докато децата му били вътре

Неизвестни лица ограбиха къщата на футболиста на испанския клуб "Севиля" Серхио Рамос в село Боюйос де ла Митасион (автономна област Андалусия), съобщава вестник ABC. Инцидентът е станал на 20 септември, когато Рамос е бил на мач, а съпругата му Пилар Рубио е напуснала града по работа. Когато крадците нахлули в къщата, вътре били четирите деца на двойката, както и бавачките им. Те не са пострадали, уточняват испанските медии.

Крадците са откраднали скъпи часовници, бижута, дрехи и пари, които Рамос и Рубио държат у дома. Полицията вече е започнала разследване на инцидента.

На 20 септември "Севиля" завърши наравно 1:1 у дома с френския "Ланс" в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Бранителят игра пълни 90 минути в двубоя.

37-годишният Рамос премина в испанския футболен клуб "Севиля" в началото на септември. Последният му клуб беше "Пари Сен Жермен", за който той игра от 2021 до 2023 година. С отбора от Париж той стана два пъти шампион на Франция и спечели веднъж Суперкупата на страната, припомня БТА.

Бранителят започна професионалната си кариера в "Севиля" и игра за клуба от 2002 до 2005 година. След това той премина в "Реал" (Мадрид), където остана до 2021 година. С мадридския клуб Рамос стана шампион на Испания пет пъти, спечели Шампионската лига четири пъти, националната Суперкупа и Световното клубно първенство, три пъти Суперкупата на УЕФА и два пъти Купата на Испания.

Серхио Рамос е рекордьор по мачове за испанския национален отбор - 180. С Испания защитникът е световен шампион (2010) и двукратен европейски първенец (2008, 2012). През февруари 2023 година той се оттегли от националния отбор.

Снимка: БГНЕС