"Ботев" (Пловдив) настоя пред БФС да пусне фенове на мача с "Берое"

Клубът апелира наказанието да бъде преразгледано

26.09.2023 | 13:07 Редактор: Михаела Кирилова

Ръководството на ПФК "Ботев" (Пловдив) излезе с официално изявление във връзка с наложеното на клуба наказание - мач без публика в предстоящата на 30.09.2023 година в Пловдив футболна среща с отбора на "Берое".

"Инцидентът с треньора на гостуващия отбор на срещата между "Ботев" и ЦСКА трябва да бъде адресиран към конкретен човек, но не и към цялата публика. Не сме съгласни с това хилядите привърженици на клуба да страдат заради единичен емоционален изблик на дадена личност. Разбира се, ръководството на ПФК "Ботев" (Пловдив) застава категорично срещу подобни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското поведение на нашите привърженици, доказали го многократно от откриването на обновения стадион "Христо Ботев" до днес", се казва в изявлението.

"Убедени сме, че борбата срещу подобни прояви, случвали се в множество футболни срещи през годините, при далеч по-голяма опасност за здравето на футболисти, треньори и длъжностни лица, трябва да бъде водена в името на футбола, а не в ущърб на тези, заради които същият съществува. Що се отнася до паричната глоба, наложена като следствие от запалените факли и фойерверки от нашите най-страстни привърженици, то, макар и да я считаме за пресилена, приемаме наложеното наказание", допълват от клуба.

В заключение бихме искали да призовем отговорните за развитието на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като позволят на привържениците на "Ботев" и "Берое" да се насладят на поредния епизод от "Битката за Тракия"", апелираха от ПФК "Ботев" (Пловдив).

Снимка: lap.bg