Верстапен над всички и преди квалификацията на Сузука

Той остави на 0,240 секунди зад себе си Ландо Норис

23.09.2023 | 08:33 Редактор: Искра Ангелова
Верстапен над всички и преди квалификацията на Сузука

Световният шампион във Формула 1 за последните два сезона Макс Верстапен даде най-добро време в третата свободна тренировка преди неделното Гран при на Япония.

На пистата "Сузука" нидерландският пилот на Ред Бул завъртя най-бърза обиколка за 1:30.267 минути и спечели трета поредна тренировъчна сесия. Той остави на 0,240 секунди зад себе си британския пилот на МакЛарън Ландо Норис. На още 0,044 секунди зад Норис пък се нареди австралийският му съотборник Оскар Пиастри, с което се затвърди впечатлението, че МакЛарън ще бъде най-опасният конкурент на Ред Бул на скоростната японска писта.

Четвъртото време в тренировката остана за втория пилот на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът завърши на 0,737 секунди от Верстапен, но все пак бе по-бърз от пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнс-младши, които окупираха петата и шестата позиция в тренировката, информира БТА.

Британците Люис Хамилтън и Джордж Ръсел с Мерцедес завършиха седми и осми в тренировката, но изоставането и на двамата от Верстапен бе в рамките на около секунда.

Квалификацията за място на стартовата решетка започва в 9:00 часа българско време.

Снимка: БГНЕС