"Арсенал" се завърна в Шампионската лига с гръм и трясък

"Артилеристите" разбиха  ПСВ (Айндховен) с 4:0 у дома

21.09.2023 | 07:26 Редактор: Тодор Петров

"Арсенал" се завърна подобаващо в Шампионската лига, като срази ПСВ (Айндховен) с 4:0 у дома в първия си мач в турнира от пролетта на 2017 г. "Артилеристите" доминираха сериозно в мача, като предимството им бе особено силно през първото полувреме, когато вкараха 3 гола и решиха всичко. 

В 8-ата минута лондончани вкараха първия си гол. Йодегор получи пространство и стреля, вратарят на ПСВ изби, но Сака внимаваше и направи успешна добавка, давайки предимство на отбора си. "Артилеристите" се чувстваха отлично и в 20-ата минута вкараха нов гол. Този път го направиха при контраатака. Жезус намери Сака вдясно, който напредна, а след това подаде на Тросар, който от движение реализира. 

В 38-ата минута Габриел изведе отлично Тросар отляво, той центрира в наказателното поле, където бразилецът овладя, а след това прати топката в мрежата с отличен удар - 3:0.

В 70-ата минута дойде ред и на Мартин Йодегор да вкара. Хаверц даде острота на атаката на домакините отдясно, изчака подкрепата от Смит-Роу, който след това подаде на Нелсън. Топката стигна и до норвежеца и той с отличен удар от около 25 метра я прати в далечния ъгъл. 

След това мачът се доиграваше, като в края темпото съвсем спадна. 

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС