"Цървена звезда" поведе на "Сити", но само дръпна лъва за опашката

Алварес отбеляза два гола за победата с 3:1

20.09.2023 | 07:34 Редактор: Искра Ангелова

След като спечели знаменит требъл миналия сезон, "Манчестър Сити" стартира силно този сезон. "Гражданите" водеха убедително във Висшата лига след началото на сезона, а първото препятствие по пътя в Шампионската лига беше "Цървена звезда".

Още от началото шампионът на Европа натисна. Сърбите бяха прибрани близо до своето наказателно и се бранеха спокойно. "Сити" направи истинска канонада срещу вратата на Глейзър. Ерлинг Холанд пропусна две отлични положения, като при едното удари греда, а другото стреля над вратата. Пропуски направиха още Алварес, Фоудън, Родри и Бернардо Силва.

Португалецът се контузи малко преди паузата и беше сменен от Доку. Точно когато изглеждаше, че голове преди паузата няма да има, се стигна до голямата сензация. Иванич изведе Букари зад защитата и нападателя с премерен удар от границата на наказателното поле не остави шанс на Едерсон - 1:0 за "Звезда"!

Това бе първият удар на сърбите въобще в мача. Така след 13 мача (6 на "Партизан" и 7 на "Цървена звезда") сръбски тим успя за първи път да вкара гол в Шампионската лига преди почивката.

71 секунди след началото на второто полувреме резултатът вече беше равен. Хулиан Алварес размени подавания с Ерлинг Холанд, подмина и вратаря и почти от аутлинията бутна топката в празната врата - 1:1. Малко след това Кайл Уокър се разписа, но попадението бе отменено за засада. В 57-ата минута Холанд продължи да изпуска чудовищни положения. Алварес отново бе замесен, като принуди вратаря Глейзър да избие топката в краката на Холанд, който не успя да се възползва.

В 60-ата минута обратът вече бе факт. Алварес изпълни пряк свободен удар, като опита да центрира към далечната греда, но топката се заби неспасяемо във вратата. Два гола за аржентинеца, който отпразнува с традиционния на Пауло Дибала знак с ръка пред лицето. Алварес вече има 5 гола в кариерата си в Шампионската лига.

Победата бе подсигурена от героя от финала в Истанбул. Родри получи топката от Фоудън и с премерен удар от границата на наказателното по диагонала направи 3:1.

Снимка: БГНЕС