"Барселона" се развихри и писа много добър 5 на "Антверп"

Роберт Левандовски и Жоао Феликс изнесоха лекция в Испания

20.09.2023 | 07:02 Редактор: Искра Ангелова

Новото атомно дуо на "Барселона" в атака - Роберт Левандовски и Жоао Феликс, се развихри на старта в Шампионската лига и каталунците пометоха с 5:0 "Антверп" в мач от група "Н", където са още "Порто" и "Шахтьор" "Донецк".

На "Естади Олимпик Луис Компанис" португалският национал се представи блестящо и се отчете с два гола и асистенция. Полската звезда също не пропусна да се разпише и така се превърна в едва третият футболист в историята на евротурнирите, който стига 100 гола. Преди тази вечер това постижение бяха постигали единствено Кристиано Роналдо и Лео Меси.

Гави също беше точен, а Жел Батай си вкара автогол. Така каталунците започнаха уверено новия сезон в най-силния клубен турнир на Стария континент, след като в предните две години не успяха да прескочат груповата фаза.

В другата среща Порто се наложи с 3:1 над "Шахтьор" (Донецк), а в следващия кръг на 4 октомври "Барселона" гостува в Португалия, докато белгийците приемат украинците. 

В предни позиции Шави Ернандес заложи на головата машина Роберт Левандовски, дошлият през лятото от "Атлетико" (Мадрид) Жоао Феликс и Рафиня. Зад тях действаха Френки де Йонг, Гави и Илкай Гюндоган

Атаката на гостите, водени от миналия през "Барса" като футболист Марк ван Бомел, поведе бившият нападател на "Тотнъм" Винсент Янсен, зад него игра Юрген Екеленкамп. По крилата бяха поставени Мишел-Анже Баликвиша и Арбнор Муя, в защита се отличаваше името на Тоби Алдервейрелд.

Снимка: БГНЕС