Българските бойци донесоха шест победи и нова европейска титла на страната в SENSHI 18

На плажната арена на SENSHI 18 се изявиха 24 бойци от 14 държави

19.09.2023 | 16:14 Редактор: Елеонора Танева
Българските бойци донесоха шест победи и нова европейска титла на страната в SENSHI 18

Българските бойци, които се изправиха на арената в 18-о издание на международната бойна галавечер SENSHI в град Варна вдигнаха адреналина на публиката и в крайна сметка донесоха шест победи и нова европейска титла на страната в категория до 90 кг.

Константин Михайлов, Кристиян Дойчев, Атанас Божилов, Мариян Димитров, Михаил Велчовски, Драгомир Петров и Едуард Алексанян се изявиха на арената в професионалното бойно събитие SENSHI 18 и не оставиха съмнения за високото ниво на бойното си майсторство, технически умения и силен дух на победители.

В първия двубой на вечерта по правилата на KWU FULL CONTACT в кат. до 70 кг българският боец Константин Михайлов победи Винченцо Ди Никола от Италия с единодушно съдийско решение в много силен и оспорван мач, който наложи и допълнителен рунд.

Срещата на Кристиян Дойчев и италианеца Ренато Пренга в категория до 85 кг също предложи на публиката много зрелищен екшън и силни удари. Дойчев се наложи с високо темпо и богат боен опит над младия си съперник и очаквано спечели двубоя с единодушно решение на съдиите.

Шестият двубой на вечерта в категория до 75 кг развълнува публиката с представянето на опитния и силен боец Атанас Божилов, който почти не пропуска участие на бойната верига и винаги получава овациите на зрителите. В зрелищния мач срещу французина Мадике Камара той отново показа шампионския си дух и спечели уверено своята 16-та победа в ринга на SENSHI.

В единствения мач на вечерта по правилата на KWU OPEN, провел се в категория до 85 кг, нидерландецът Тони ван Дайк надделя със събмишън над родния боец Мариян Димитров. От началото на срещата Димитров търсеше своя шанс, за да нокаутира съперника си и битката се развиваше с отлично темпо, но при схватка на ринга - още в първия рунд той се оказа в безизходна ситуация, от която победител стана ван Дайк.

Михаил Велчовски и Аюб Бенадия се показаха като корави съперници в битката в категория до 75 кг, като показаха стремителни удари, но нито един от двамата не успя да надделее значително. Зрителите се насладиха на допълнителен 4-ти рунд на двамата атрактивни бойци, в който Михаил Велчовски се хвърли със всички сили за победа и бе определен за шампион със съдийско решение в един наистина труден двубой.

В десетия двубой на галавечерта, в категория до 70 кг, между Драгомир Петров и словенеца Само Петче феновете на бойните спортове във Варна бяха впечатлени от ударите, които си размениха двамата съперници. Драгомир Петров спечели двубоя си срещу Петче с единодушно съдийско решение след един изключително напрегнат мач и допълнителен 4-ти рунд. Публиката оцени техниката и добрата отбранителна стратегия на словенеца, а организаторите от своя страна също оцениха високо двубоя и връчиха наградата за „Най-добра техника“ на Само Петче.

Битката за европейската SENSHI титла в категория до 90 кг, по правилата на KWU FULL CONTACT между Едуард Алексанян и германеца Якоб Стюбен беше силно очаквана и много вълнуваща за варненската публика на плажа пред бойната арена.

В силния финален мач Едуард Алексанян надделя над Якоб Стюбен, подкрепян от своите съграждани и се пребори за европейската корона. Алексанян се наложи с по-чист и прецизен стил и бе обявен за победител след три рунда на битката за европейската SENSHI титла в категория до 90 кг. Българската победа донесе още една титла за страната ни и затвърди легендарния статут на родните бойци, които вдъхват заслужен респект на своите международни съперници.

Сред специалните индивидуални отличия на международната галавечер SENSHI 18 Михаил Велчовски получи за втори път тази година специалната награда „Боен дух“ . Той демонстрира невероятна енергия и решителност по време на двубоя си срещу страховит противник и не се предаде без да извоюва своята ценна победа.

В своите вече 18 издания професионалната бойна верига SENSHI привлича най-добрите бойци от световен мащаб в различни стилове и категории, предлагайки истински боен спектакъл на родната публика от невиждан мащаб. Не пропускайте и следващите издания на международната бойна галавечер, които гарантирано ще ви поднесат тонове екшън!