"Крумовград" препъна "Левски" в мач с 4 гола

"Сините" стигнаха само до точка при гостуването си в Пловдив

18.09.2023 | 22:16 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" стигна само до равенството 2:2 срещу "Крумовград" двубой от 9-ия кръг на Първа лига. Точни за домакините бяха Димитър Тонев (21-ата минута) и Алекс Колев (75), головете за "сините" вкараха Цунами (27) и Рикардиньо (32).

След равенството "Левски" остава на третата позиция в класирането с актив от 16 точки, докато Крумовград е пети само с 3 точки по-малко.

Двубоят започна с преимущество за "Левски", но постепенно "Крумовград" успя да изравни играта и в 21-ата минута откри резултата. Димитър Тонев се пребори с Жереми Петрис малко пред наказателното поле на гостите и стреля по диагонала, топката рикошира в крака на Кристиан Димитров и стана неспасяема за Пламен Андреев.  Само 5 минути след това обаче "Левски" изравни. Джавад Ел Джемили центрира от ъглов удар към Вендерсон Цунами, който бе оставен непокрит и засече с глава в долния десен ъгъл на Янко Георгиев за 1:1.

Шест минути след това крайният защитник влезе в ролята на асистент за второ попадение във вратата на Крумовград. Играчите на Николай Костов разиграха добре по левия фланг и Цунами изведе Рикардиньо отляво в наказателното поле, а бразилският нападател завърши още с първото си докосване в близкия ъгъл, за да направи обрата за своя тим пълен.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg.