Димитър Кузманов: Отборът заслужаваше този мач, никога не се предаде

Първата ракета на България в двубоя срещу Казахстан за Купа "Дейвис" изказа благодарности към съотборниците и треньорите

18.09.2023 | 22:27 Редактор: Вяра Димова
Димитър Кузманов: Отборът заслужаваше този мач, никога не се предаде

Първата ракета на България в двубоя срещу Казахстан за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов написа емоционален пост в профила си в Instagram след поражението. Националите загубиха от съперника с 1:3 през уикенда и ще играят бараж за оставане в Световна група I на турнира.

"Не знам от къде да започна. Може би оттам, че този отбор заслужаваше този мач, може би оттам, че този отбор мина през много лични и професионални изпитания, може би оттам, че този отбор написа история, може би, че този отбор опроверга критиците, а може би трябва да започна оттам, че този отбор никога не се предаде!", започна пловдивчанинът.

"Като лидер на този отбор, искам да изкажа огромна благодарност към моите съотборници, треньори, към доктора и физиотерапевтите. На моето семейство и приятели. Не на последно място към всички, които изпълниха до краен предел централния корт и не спряха да ни подкрепят! На всички деца, които дойдоха - вие осмисляте всичко! В живота, както и в спорта, падаш, ставаш и продължаваш, защото накрая побеждава само този, който никога не се отказва!", написа още Кузманов.

Той отговори и на хората, които са провокирали и злорадствали срещу тима.

"Много хора опитаха да заличат постигнатото, много хора не спряха да провокират и да злорадстват против нас, опитаха и да ни разединят . . . благодаря и на вас, защото тази ваша злоба ни сплоти още повече!", добави тенисистът.

Снимка: lap.bg