"Реал" (Мадрид) обърна "Реал" (Сосиедад) и си върна лидерството в Ла Лига

"Кралете" водят с 2 точки пред шампиона "Барселона"

18.09.2023 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

"Реал" (Мадрид) обърна "Реал" (Сосиедад) и спечели с 2:1 в среща от петия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Сантяго Бернабеу".

Таке Кубо видя как Кепа го отказа на два пъти, но острието довкара при третия си опит отблизо.
Кубо беше един от най-добрите на терена и малко след това заби топката в мрежата на бившия си отбор, но беше маркирана засада, тъй като негов съотборник пречеше на видимостта на Кепа. 

"Кралете" имаха леко игрово предимство и владееха топката в по-голяма част от времето, но им липсваше нужната прецизност. Точно 40 секунди след подновяването на играта "Реал" изравни. Федерико Валверде получи от Франсиско Гарсия на границата на наказателното поле и вкара от движение с помощта на левия страничен стълб.

Секунди преди изтичането на час игра "Реал" сътвори пълен обрат след нова акция по левия фланг. Гарсия пак беше превъзходен с поредното си класно центриране, като този път сложи топката на главата на Хоселу – 2:1!

"Реал" (Мадрид) остана с пълен актив и със своите 15 точки се завърна на върха в таблицата, на два пункта пред шампиона "Барселона". "Реал" (Сосиедад) е 11-и с шест точки.

Снимка: БГНЕС