"Черно море" повали "Берое" и отново оглави класирането

Атанас Илиев се отчете с гол и асистенция

15.09.2023 | 22:08 Редактор: Вяра Димова

"Черно море" победи "Берое" с 2:0 и излезе на първо място във временното класиране на efbet Лигата. Варненският тим има в актива си вече 23 точки и изпревари "Локомотив" (Пловдив), който е с 22 точки, но и мач по-малко. Тимът на Илиан Илиев все още няма загуба от началото на сезона. "Берое" остава с 13 точки и допуска трета поредна загуба в шампионата.

Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините, които бяха по-активния отбор в началото на срещата. В 12-ата минута Мазир Сула стреля опасно от границата на наказателното поле вратарят на гостите Родриго Ачинели успя да избие топката в корнер.

В 21-ата минута Васил Панайотов подаде топката пред наказателното поле на "Берое" на Пабло Гарсия, който стреля, но топката премина встрани от вратата. В 29-ата минута Алекс Фернандес стреля опасно и след лек рикошет топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 34-ата минута Виктор Попов центрира отдясно, а Едгар Пашеко засече топката с глава, но вратарят Родриго Ачинели успя да спаси.

В 35-ата минута бе първият удар за гостите, когато Франциско Политино стреля по диагонал отляво, но топката попадна в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров. В 37-ата минута домакините маха на два пъти шанс да вкарат гол. Първо Атанас Илиев се пребори за една висока топка, свали я на земята и я чукна към вратата, но стражът на "Берое" Родриго Ачинели пак спаси. Секунди по-късно Алекс Фернандес стреля от дистанция, но топката премина на сантиметри над вратата на гостите.

В 40-ата минута съдията отсъди дузпа за нарушение на Едвин Ласо в наказателното поле срещу Васил Панайотов. В 43-ата минута Атанас Илиев бе точен от бялата точка за 1:0 за "Черно море". В 45+3 минута Едвин Ласо засече опасно топката с глава след центриране от корнер, но тя премина на сантиметри от вратата на домакините.

Веднага след подновяването на играта през втората част домакините вкараха втори гол. Виктор Попов проби отдясно, пусна пас към Васил Панайотов, който навлезе в наказателното поле и върна топката към Атанас Илиев, а той с пета към връхлитащия Мазир Сула, който с топовен изстрел от 7-8 метра вкара за 2:0.

В 84-ата Бруно Шмуц стреля опасно по диагонал отдясно, но топката попадна в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров. В 90+2 минута Исмаил Иса бе изведен сам срещу вратаря на гостите Родриго Ачинели и стреля, но стражът спаси, но съдиите не видяха и не отсъдиха корнер.

Снимка: lap.bg