Германия отново вкуси победата след бой над Франция в контрола

Това бе първо поражение за "петлите" през календарната година

13.09.2023 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

Националният отбор на Германия по футбол сложи край на негативната си серия, като победи тима на Франция с 2:1 в приятелски мач в Дортмунд. Това бе първо поражение за "петлите" през календарната година и успешен старт на Руди Фьолер като временен селекционер на германците. Това е първа победа на Бундестима над Франция в последните 9 години.

Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан направи шест промени в състава си в сравнение с мача срещу Република Ирландия и не пусна в игра голямата си звезда Килиан Мбапе за първи път от ноември 2022 година и мача с Тунис на Световното първенство.

Нападателят на домакините Томас Мюлер откри резултата още в четвъртата минута след грешка в защитата на Франция. Това бе негов 45-и гол в националния тим в 123 мача. В самия край на мача Лерой Сане бе изведен зад защитата на гостите и вкара топката под плонжа на вратаря Майк Менян. Веднага след това Антоан Гризман вкара почетно попадение за Франция от дузпа за нарушение срещу Камавинга.

Капитанът на Германия Илкай Гюндоган напусне терена в 25-ата минута заради контузия.

Следващият мач на Франция е срещу Нидерландия на 13 октомври, като тимът на Дидие Дешан може тогава да си осигури класирането на Евро 2024 в Германия.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС