"Челси" допусна изненадваща домакинска загуба от "Нотингам" на "Стамфорд Бридж"

Попадението на гостите падна след досадна грешка в центъра на терена

02.09.2023 | 21:06 Редактор: Вяра Димова

"Челси" допусна изненадваща домакинска загуба от "Нотингам" - 0:1 с гол на Антъни Еланга в 48-та минута. Попадението на гостите падна след досадна грешка в центъра на терена, а "сините" така и не успяха да се върнат в мача след нея. Уникален пропуск направи Николас Джаксън. Дебют за лондончани записа привлеченият от "Манчестър Сити" Коул Палмър. 

Така "Челси" продължава с неубедителните си игри от началото на сезона и към момента е на 11-та позиция в класирането с едва 4 точки от 4 мача - победа, равенство и две загуби. Тимът на Маурисио Почетино към момента е на 11-то място в класирането. "Нотингам" е 9-ти с актив от 6 точки. 

"Челси" наглед владееше инициативата, но защитата на гостите беше впечатляваща. В 16-та минута Конър Галахър получи една топка на границата на наказателното поле, но стреля неточно с левия си крак. Активни по десния фланг отново бяха Мало Густо и Рахийм Стърлинг, които изработиха прилични ситуации за Николас Джаксън и Бен Чиуел. Последните двама обаче се разминаха с гола. 

Гостите от "Нотингам" предимно се отбраняваха и се опитваха с контраатаки да наранят "сините". Но до реални положения пред вратата на Санчес не се стигна. 

Галахър и Кайседо сбъркаха в средата на терена, последва мълниеносна контраатака, при която Авоний изведе резервата Антъни Еланга сам срещу Санчес и шведският национал технично прокара топката покрай Санчес - 1:0 за "Нотингам". 

До края "Челси" натискаше, но и защитата на гостите вършеше перфектно работата си. Най-чистите положения за хората на Маурисио Почетино паднаха в последните минути на срещата, пише gol.bg.

В 84-та Николас Джаксън се отчете с невероятен пропуск. Стърлинг проби по дясното крило, влезе в наказателното поле и от аутлинията я насочи към Джаксън. Нападателят бе на 5 метра от вратата, но някак не успя да насочи топката в очертанията. Малко след това Тиаго Силва се бе включил в атаката и стреля мощно от малък ъгъл, но и Мат Търнър показа страхотен рефлекс.

Снимка: БГНЕС