Джуд Белингам донесе победа на "Реал" (М) срещу "Хетафе"

Двубоят е от четвъртия кръг на испанската Ла Лига

02.09.2023 | 20:07 Редактор: Вяра Димова
Джуд Белингам донесе победа на

"Реал" (Мадрид) постигна късна победа с 2:1 над "Хетафе" в двубой от четвъртия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Първото полувреме беше много несправедливо за домакините, които имаха осезаемо предимство от 72% владеене на топката и 8:3 удара, но така и не успяваха да поведат. Това сториха гостите чрез Борха Майорал още в 11-ата минута, като до почивката това си остана и единствената точна стрелба в актива на "Хетафе".

"Кралете" излязоха бесни за началото на второто полувреме и набързо изравниха. Хоселу остана непокрит в наказателното поле и простреля вратаря Давид Сория, който малко по-късно направи феноменално спасяване с дясна ръка срещу голмайстора на "Реал".

Карвахал нацели гредата при следващото добро положение на "Реал", който не виждаше как ще стигне до трите точки. В 95-ата минута обаче вратарят на гостите изпусна топката при шут отдалеч на Васкес и Джуд Белингам направи успешна добавка отблизо, носейки поредния успех за своите. 

В стотната минута Хетафе се втурна на хаотичен щурм, но само изгледа как Родриго беше близо до трети гол за домакините. Той обаче разтресе напречната греда след бързата контраатака, пише gol.bg.

"Реал" (Мадрид) е на върха с пълен актив от 12 точки, докато "Хетафе" е във втората половина на таблицата с четири пункта.

Снимка: БГНЕС