"Сакраменто Кингс" официално представи Везенков, той не скри емоциите си

Това бе много важно решение за кариерата ми, сподели баскетболистът

01.09.2023 | 07:16 Редактор: Тодор Петров

Александър Везенков бе представен официално като играч на "Сакраменто Кингс" на специална пресконференция в залата на отбора "Голдън 1 Сентър". 

"Много съм щастлив и развълнуван. Това бе много важно решение за кариерата ми и съм радостен, че ще играя за "Сакраменто". Благодарен съм на организацията, защото през последния сезон те дойдоха да ме гледат и показаха, че ми вярват и ме искат, което е много важно за мен", заяви Везенков, който позира с екипа с №7.

Заедно с него бяха и родителите му – Сашо и Янка, присъства и генералният мениджър на "Кралете" Монти Макнеър, който също не спести похвалите си за баскетболиста. Треньорът Майк Браун и играчите ДеАрън Фокс и Кийгън Мъри също присъстваха. 

"Той притежава невероятна стрелба, физика и баскетболен интелект. Просто е победител, МВП на Евролигата, шампион на Гърция, така че има големи успехи и вярваме, че ще ги пренесе и в НБА", каза Макнеър.

"Всяко дете в България мечтае да играе в НБА. Тук се чувствам като у дома си, макар и да пристигнах само преди няколко дни. Усещам, че имам ново семейство и това много ми помага", сподели още Везенков. 

Снимка: БГНЕС