"Такава целувка бих дал на една от дъщерите си": Луис Рубиалес отказа да подаде оставка

Президентът на Кралската испанска футболна федерация заяви, че е жертва на лов на вещици от "фалшиви феминистки"

25.08.2023 | 19:27 Редактор: Михаела Димитрова

Луис Рубиалес заяви, че е жертва на лов на вещици от "фалшиви феминистки", отказвайки да се прости с поста си начело на Испанската футболна федерация, след като целуна футболистката Джени Ермосо след триумфа на испанките на Световното първенство за жени в неделя.

Рубиалес, президент на Кралската испанска футболна федерация (РФЕФ), прегърна нападателката, преди да я целуне по устните по време на церемонията по награждаване след успеха на финала над Англия с 1:0 в Сидни. След като първоначално окачестви критиците си като "идиоти", Рубиалес се извини в понеделник и се очакваше да се оттегли от президентския пост предвид натиска от призиви за оставката му.

Въпреки това, той шокира футболния свят в изявлението си по време на извънредното общо събрание на Испанската федерация, което продължи над половин час днес, повтаряйки на висок тон няколко пъти "Няма да подам оставка".

Рубиалес, който в момента е разследван от ФИФА за действията си, допълни във връзка с инцидента следното: "Целувката бе същата, която бих дал на една от дъщерите ми", обясни той, цитиран от БГНЕС.

В добавка, той заплаши, че ще съди критиците си, както и че ще предложи на селекционера на женския национален отбор Хорхе Вилда нов четиригодишен договор. Речта на Рубиалес редовно бе прекъсвана от аплодисменти и приключи с овации на крака, включително от Вилда и наставника на мъжете Луис де ла Фуенте. 

Снимка: БГНЕС