София под блокада заради "Левски" - "Айнтрахт", гостите се стреснаха от охраната

"Сините" привърженици купиха над 35 000 билета само за няколко часа

24.08.2023 | 18:41 Редактор: Искра Ангелова

Столицата под блокада. Полиция и жандармерия са на крак от рано сутринта. Причината са две мащабни събития и очакванията, че е възможно да се стигне до ексцесии. Мерките за сигурност превърнаха трафика в пиковите часове в кошмар за софиянци.

Футболните фенове са в очакване на двубоя "Левски" и "Айнтрахт". Шествието на "сините" ще премине и през жълтите павета.

Присъствието на органите на реда продължи през целия ден. Масовото охраняване изненада както българите, така и гостуващата агитка.

"Като има толкова полиция, знам, че има нещо, но съм спокойна", сподели софиянка.

"Много различно е посрещането, има доста охрана, знаем какво се говори за нас, но не сме дошли за такива неща, тук сме, за да се забавляваме", каза фен на "Айнтрахт".

Припомняме ви, че "сините" привърженици купиха над 35 000 билета само за няколко часа. Очаква се пък над 2 500 души да подкрепят немския отбор.

Засилено ще е полицейското присъствие и на Националния стадион "Васил Левски". Там няма да допускани лица в нетрезво състояние, всички непълнолетни ще трябва да имат декларация, която трябва да е предварително попълнена и подписана.

По-рано фракциите на двама тима са се опитали да се срещнат, но мерките за сигурност да попречели на евентуалните сблъсъци.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: БГНЕС