Меси вдъхнови "Интер" (Маями) за голям обрат, на крачка е от втория си трофей

Отборът на Бекъм ще приеме "Хюстън" във финала на 27 септември

24.08.2023 | 12:04 Редактор: Вяра Димова

Лионел Меси вдъхнови "Интер" (Маями) за обрат от 0:2 срещу "Синсинати" и победа с дузпи, след като вълнуващият полуфинал между двата тима в турнира US Open завърши при 3:3 след продължения в Охайо.

"Интер" (Маями), който завоюва Купата на Лигите с дузпи срещу "Нешвил" в събота, е на един успех от втория си трофей след пристигането на Меси миналия месец. US Open е най-старият и важен елиминационен турнир в САЩ, като датира от над век до 1914 година и е подобен на ФА Къп в Англия и Купата на Краля в Испания.

"Интер" (Маями) ще приеме "Хюстън" във финала на 27 септември, след като тексасци се наложиха над "Реъл Солт Лейк" с 3:1 след продължения.

Иначе, "Интер" изоставаше с 0:2 при 22 минути до края на редовното време, преди Меси да даде две перфектни асистенции за Леонардо Кампана и срещата да влезе в продължения. (Маями) поведе в допълнителните 30 минути чрез Джоузеф Мартинес, но "Синсинати" отвърна на удара чрез Кубо. При 4:4 при дузпите Дрейк Календър спаси дузпата на Ник Хаглунд, а 18-годишният Бенджамин Кремаски не сбърка впоследствие, за да прати "Интер" на финала.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС