Петев преди срещата с "Аякс": Ще срещнем едни от най-големите футболни машини в света

"Очаквам голямо зрелище, нямаме контузени и наказани", сподели треньорът на "орлите"

23.08.2023 | 14:15 Редактор: Искра Ангелова

Старши треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев очаква зрелищен мач срещу нидерландския гранд "Аякс". Първата среща от плейофния кръг на Лига Европа между двата състава е утре от 21 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград. 

"Имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини в Европа и света. Отбор, който е дал изключително класни футболисти и за нас е радост, че имаме възможност да премерим сили с тях", каза Петев на брифинга преди двубоя.

"Климатът в отбора е добър, всички момчета ще дадат максимума. Важното е да играем сплотено, като отбор, да контролираме нашите емоции и се надявам да покажем добра игра. Очаквам голямо зрелище. Нямаме контузени и наказани. Всички са на разположение. "Аякс" е разполагал, разполага и ще разполага с голяма индивидуална класа. Гледах доста мачове, "Аякс" е много добър отбор, няма да ни е лесно. Но ще направим всичко възможно да ги затрудним", коментира Ивайло Петев, цитиран от БТА.

Нападателят на "Лудогорец" Бърнард Текпетей заяви, че най-важно е разградчани да запазят спокойствие и да се придържат към тактическия план на треньора.

"Искахме да играем Шампионска лига, но сега сме в Лига Европа и да срещнем толкова голям клуб като Аякс е привилегия. Искаме да спечелим, трябва да запазим спокойствие, да не се поддаваме на емоциите и да се придържаме към тактическия план. Надявам се да продължим участието си в Лига Европа", каза Текпетей.

Снимка: Lap.bg.