Петев разкри как "Лудогорец" стигна до разгрома срещу "Астана"

"Влязохме изключително сериозно в мача, бяхме много агресивни", заяви треньорът на разградчани

18.08.2023 | 07:48 Редактор: Искра Ангелова
Петев разкри как

Старши треньорът на "Лудогорец" Ивайло Петев беше изключително щастлив от успеха с 5:1 срещу "Астана" в третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Така шампионите преодоляха поражението от първия мач с 1:2 и отиват в плейофния кръг. Те си гарантираха и битки с европейския колос "Аякс" (Амстердам), като първата е още другата седмица пак в Разград.

"Нашият отбор изигра един добър мач. Влязохме изключително сериозно в мача, бяхме много агресивни. Имахме и добър контрол върху топката, което се оказа изключително голям проблем в предишния двубой. Имахме и възможност да отбележим първи гол, но изтървахме още три или четири през първото полувреме. Допуснахме да ни вкарат при първата и единствена атака към нашата врата, което е наша стара слабост. Не скъсихме дистанцията на фланга и така резултатът беше изравнен. Но коригирахме нещата на полувремето и мисля, че изиграхме едно от най-добрите втори полувремена от месец март насам, когато аз дойдох в "Лудогорец", коментира той.

"Много добро второ полувреме се получи, с голяма енергия, много комбинативност, отбелязахме четири гола и изтървахме още четири. Поздравления за момчетата, поздравления за нашата публика, която ни подкрепя от първата до последната минута и мисля, че напълно заслужено продължаваме напред", допълни Петев, цитиран от БНР.

"Аз казах на полувремето на отбора, че ние трябва да играем по същия начин, трябва обаче да бъдем и малко по-отговорни в защита. Когато има такива атаки срещу нас, при която получихме гол. За наше голямо щастие, в средата на терена предотвратихме доста техни атаки и когато имахме топката, бързо сменяхме фронта на атаката. Имахме числено превъзходство във всяка една зона и най-логичното е да се стигне до тези четири гола", подчерта треньорът на "орлите".

Снимка: Lap.bg.