Илиан Илиев след боя над "Лудогорец": Всичко се дължи на футболистите

Направихме тактически много добре изигран мач, заяви треньорът на "Черно море"

21.08.2023 | 07:32 Редактор: Искра Ангелова
Илиан Илиев след боя над

Треньорът на "Черно море" Илиан Илиев обяви, че отборът му е играл много добре тактически, след победата над "Лудогорец" с 1:0 в среща от 6-ия кръг на футболното ни първенство.

"Всичко се дължи на футболистите. За първи път от много години решихме да преосмислим начина си на игра -  да не излизаме висока преса, да не даваме пространство на противника да се прибере и да очакваме грешки, даде резултат. Добре е, че футболистите го претвориха на терена, които искахме да направим", коментира той.

"Видяхте, че за разлика от друг път не тръгнахме да се надиграваме, тъй като "Лудогорец" е отбор и го показа в последните мачове и в Европа, и в първенството, че може да се надиграваш и дори да ги надиграваш и в кратките 15-20 минути може да си по-добре, но те имат потенциала и ресурса да държат инициативата цял мач. Първото полувреме не бяхме смели при отнемането, както се казва, второто го направихме, отбелязахме гол, имахме и още ситуации, които да завършим. Малко повече смелост и самочувствие, може би не ни достигнаха", допълни Илиев, цитиран от БНР.

"Направихме тактически много добре изигран мач от футболистите. Ситуацията с Матеус Машадо в края не я видях точно какво се случи. Неприятно, но важното е, че няма някакви последици. Неприятните сцени от края - кой кого провокирал, не са приятни за едните, нито за другите да се получават тези неща на терена. По принцип за хвърлени бутилки може наказанието да е парично", поясни още треньорът на "Черно море"

Снимка: Lap.bg