Непобедимият "Черно море" повали "Лудогорец" и оглави класирането

Изгониха двама играчи на гостите от Разград

21.08.2023 | 06:45 Редактор: Тодор Петров

"Черно море" победи "Лудогорец" с 1:0 и отново излезе на първото място във временното класиране на efbet Лигата. От началото на първенството "моряците" имат едно равенство и 5 успеха. Шампионите от Разград остават с 9 точки след три победи и две загуби, но "Лудогорец" е и с мач по-малко.

В 10-ата минута бе първото по-сериозно положение в мача. Бернард Текпетей от гостите стреля опасно от свободен удар, топката рикошира в стената и се насочи в обратната на вратаря Иван Дюлгеров посока, но стражът на домакините успя със сетни усилия да спаси. В 12-ата минута Мазир Сула бе намерен в наказателното поле на "Лудогорец" и стреля по диагонал отдясно, но топката премина на сантиметри встрани от вратата.

В 21-ата минута шампионите стигнаха до ново чисто положение. Бернард Текпетей центрира в наказателното поле от свободен удар, топката стигна до Руан Круз, който стреля от няколко метра, но топката премина над вратата. В 22-ата минута Доминик Янков получи топката в наказателното поле, освободи се от играч на домакините и опита удар, но играч на Черно море подложи крак и вратарят Иван Дюлгеров улови топката. В 45-ата минута Атанас Илиев бе намерен в наказателното поле на гостите, но при опита му да си нагласи удобно топката Игор Пластун успя да го блокира и да изчисти.

В 56-ата минута "Черно море" поведе в резултата. Алекс Фернандес пусна пас към Цветомир Панов, който напредна отляво по атаката, навлезе в наказателното поле на Лудогорец и с удар по диагонал по земя вкара за 1:0. 

Пет минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Алекс Фернандес от Франциско Сон, но нарушение не беше отсъдено. В 63-ата Васил Панайотов стреля опасно, но топката премина над вратата. В 67-ата минута Бернард Текпетей можеше да изравни резултата, но след опасния му удар по диагонал отдясно, от 20-тина метра топката прелетя над вратата на домакините.

В 80-ата минута топката стигна до Матеус Машадо в наказателното поле на "Лудогорец", нападателят на домакините се измъкна и стреля, но вратарят Симон Слуга успя да спаси. В 85-ата минута Кирил Десподов стреля опасно от пряк свободен удар по диагонал отляво, но топката отиде в ръцете на вратаря Иван Дюлгеров. В 86-ата минута Пабло Гарсия стреля от 20 метра, но топката премина над вратата на гостите.

В 90+2 минута Игор Пластун получи червен картон след консултация на съдията със системата ВАР. Наказанието беше заради нарушение срещу Матеус Машадо. Малко по-късно червен картон получи и Матиас Тисера от резервната скамейка на гостите.

Снимка: Lap.bg

Вижте повече във видеото.