Меси, Де Бройне и Холанд ще се борят за трофея "Играч на УЕФА"

Победителят ще бъде излъчен на 31 август в Монако

17.08.2023 | 17:24 Редактор: Юлиан Христов
Меси, Де Бройне и Холанд ще се борят за трофея

Двама футболисти на "Манчестър Сити" - Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд, както и Лионел Меси са тримата финалисти за приза "Играч на УЕФА" за сезон 2022-23, обявиха от европейската централа.

Тримата бяха излъчени след ефективно гласуване на треньорите на клубовете през миналия сезон, които са участвали в груповата фаза на трите турнира - Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите, селекционерите на 55 страни, членки на УЕФА, както и журналисти от Европа. Всеки гласуващ е трябвало да посочи трима играчи от списък от 10 имена.

Победителят ще бъде излъчен на 31 август в Монако при тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига, съобщава БНР.

Норвежецът Холанд и белгиецът Де Бройне блестяха тази година в турнира, като помогнаха на Манчестър Сити да го спечели за първи път. Меси, който премина през лятото от Пари Сен Жермен в Интер (Маями), спечели световната титла с Аржентина, единственият голям трофей, който му липсваше.

При треньорите номинирани са Пеп Гуардиола на Манчестър Сити, Симоне Индзаги, който бе финалист в Шампионската лига с "Интер" (Милано), и Лучано Спалети, направил "Наполи" шампион на Италия. 

Снимка: БГНЕС