Отбори от Саудитска Арабия влизат сензационно в Шампионската лига?

Това предизвика негативна реакция на доста европейски отбори

17.08.2023 | 16:20 Редактор: Искра Ангелова
Отбори от Саудитска Арабия влизат сензационно в Шампионската лига?

Престижният италиански спортен вестник "Кориере дело Спорт" съобщи сензационно, че клубове от Саудитска Арабия ще направят сензационен пробив с получаването на една квота за място в Шампионската лига на Европа. Това вече предизвика негативна реакция на доста европейски отбори.

Турнирът е запазен само за европейските топ-клубове, но в публикацията се съобщава за "една специална покана". До момента УЕФА не е опровергала официално подобно твърдение, че бившият полузащитник на "Милан" и в момента водещ администратор на европейската централа Звонимир Бобан нарече истинността на подобен въпрос "пълна лъжа".

"Това е безумна измислица от уж сериозен вестник от Италия! Сериозни журналисти и новинарски издания ни питат дали това нещо е вярно или не. Не искам да коментирам глупости. Шампионската лига, както всички състезания на УЕФА, ще бъде само играни от европейски клубове. Това каза президентът Чеферин сто пъти. Изглежда, че не е лесно да се слуша и пише истината, но живеем в такава реалност. Или по-добре казано - някои живеят", заяви много решително Звонимир Бобан за "Вечерни лист", цитиран от gol.bg.

От следващия сезон Шампионската лига ще бъде с нов формат. Участниците в груповата фаза се увеличават от 32 на 36, като според изданието "Кориере дело Спорт" една квота ще бъде запазена за саудитите.

Снимка: БГНЕС