Сираков с приятелска молба към Боби Михайлов заради инцидентите в сектор Б

Мажоритарният собственик на "Левски" готви защита пред УЕФА

10.08.2023 | 17:30 Редактор: Елеонора Танева
Сираков с приятелска молба към Боби Михайлов заради инцидентите в сектор Б

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е провел спешен разговор с президента на БФС Борислав Михайлов след инцидентите в сектор Б по време на реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите с "Шкупи" (1:0). Около 80-ата минута ултраси взривиха бомбички на пистата пред южната трибуна, а след това на нея настана меле. Сираков е искал съвет и как "сините" да процедират със защитата си пред УЕФА по казуса, както и "приятелско рамо" при комуникацията с евроцентралата, пише "Тема Спорт".

Бившите съотборници от "Герена" и националния отбор са в отлични отношения, а на един от последните конгреси на БФС именно с гласа на Наско Боби остана президент. Вотът в полза на Михайлов бе оправдан с "40-годишно приятелство".

Със сигурност случилото се ще доведе до санкция за клуба. Причината – изстъпленията на част от феновете се превръщат в рецидив. "Левски" бе глобен с 40 хиляди евро заради случките по време на гостуването на "Шкупи" в София, включително за "дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на сините, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии".

Наред с това "Левски" получи забрана за продажба на билети за гостуването на Апоел Беер Шева. А от УЕФА бяха предупредили, че при инциденти с "Шкупи" в София, стадион "Георги Аспарухов“ може да бъде частично затворен за следващото домакинство на тима в континенталните турнири.

Очаква се от евроцентралата скоро да обявят каква ще е санкцията на "Левски".

снимка: lap.bg