fallback

Роналдо счупи брадат рекорд на Герд Мюлер, саудитските милиарди привлякоха Фабиньо

Бразилецът напуска "Ливърпул" след 219 мача за мърсисайдци

01.08.2023 | 09:58 Автор: Тодор Петров

Кристиано Роналдо отново се разписа за клубния си отбор "Ал Насър". Португалската суперзвезда вкара едно от попаденията на тима си за победата с 4:1 като гост срещу "Монастир" в мач от група "С" на турнира Купата на арабските шампиони.

С победата "Ал Насър" събра 4 точки и е на върха в своята група, в която освен мароканците, които са последни, са още "Ал Шабаб" и "Замалек".

Кристиано Роналдо вече има 145 гола с глава в официални срещи и вече е рекордьор в тази класация. Португалският национал изпревари германския нападател Герд Мюлер, който е втори със 144 попадения. На трето място в тази класация се нарежда Карлос Сантиляна, който има 125 попадения.

Междувременно бразилският полузащитник Фабиньо е поредният футболист, който ще играе в Саудитска Арабия. Бившият играч на "Монако", който осъществи трансфер в "Ливърпул" през 2018 година, ще стане част от отбора на "Ал Итихад".

Трансферът беше обявен от футболиста и мърсисайдци, а Фабиньо се разделя с "Ливърпул" след 219 мача и пет трофея във всички турнири под ръководството на Юрген Клоп. В Англия Фабиньо стана шампион и спечели Шампионската лига, а за "Ливърпул" бразилецът вкара 11 гола и направи 9 асистенции, припомня "Фокус".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback