"Черно море" удари "Хебър" с 1:0 за първа победа през сезона

Успехът за домакините донесе Атанас Илиев

23.07.2023 | 21:26 Редактор: Вяра Димова

"Черно море" победи с 1:0 "Хебър" (Пазарджик) в мач от 2-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Тича" във Варна. Успехът за домакините донесе Атанас Илиев с гол в 32-ата минута. Така "Моряците" събраха 4 точки и са в челото на класирането, докато "Хебър" остава с 1 пункт.

Преди началото на срещата треньорът на "Черно море" Илиан Илиев получи наградата си за най-добър треньор за сезон 2022/2023 година в анкетата "Футболист на футболистите", организирана от Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Призът му бе връчен от президентът на АБФ Дончо Донев.

Домакините започнаха по-добре срещата и още в 8-та минута Атанас Илиев вкара гол, който своевременно не бе признат от съдията, заради засада на нападателя на "Черно море". В 15-та минута Александър Василев центрира в наказателното поле на гостите, където Атанас Илиев бе оставен сам и стреля с глава, но топката премина над вратата на "Хебър".

В 20-та минута Васил Панайотов стреля от повече от 20 метра, но топката премина над вратата на гостите. В 29-та минута "Черно море" бе близо до отбелязване на гол. Александър Василев центрира от свободен удар отдясно по атаката на домакините, топката стигна до Атанас Илиев, който я засече с глава, но вратарят на гостите Петър Дебърлиев успя да улови. В 32-та минута домакините поведоха в резултата. Алекс Фердандес пусна пас към Атанас Илиев, вратарят Петър Дебърлиев излезе да пресрещне нападателя на границата на наказателното поле и игра първи с топката, но тя се отби в играча на "Черно море", и влезе във вратата на "Хебър" за 1:0, пише gol.bg.

В 56-та минута "Черно море" чрез Атанас Илиев вкара нов гол след многоходова комбинация, но попадението не бе зачетено заради засада. В 64-та минута Матеус Машадо центрира отдясно в наказателното поле на гостите, топката стигна до Алекс Фернандес, който стреля, но топката се отби в напречната греда.

В 67-та минута Мазир Сула стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на "Хебър" Петър Дебърлиев успя да спаси. В 76-та минута Атанас Илиев можеше да вкара втори гол за "Черно море". Той стреля от почти нулев ъгъл отляво, а топката премина опасно близко от вратата на "Хебър".

В 82-та минута вратарят на гостите Петър Дебърлиев спаси удар с глава на Исмаил Иса от непосредствена близост. В 90+1 минута Алекс Фернандес опита прехвърлящ удар, но топката премина над вратата на Хебър.

Снимка: lap.bg