Във Франция скочиха на ПСЖ заради казуса "Мбапе": Запазваме си правото за дело

Националният съюз на професионалните футболисти във Франция порица остро "Пари Сен Жермен"

23.07.2023 | 11:00 Редактор: Искра Ангелова
Във Франция скочиха на ПСЖ заради казуса

Националният съюз на професионалните футболисти във Франция порица остро "Пари Сен Жермен", след като шампионите изключиха Килиан Мбапе от състава си за рпедсезенното турне в Азия заради разминавания между клуба и футболиста за нов договор, предаде "Ройтерс".

24-годишният капитан на националният отбор на Франция е сложен на пазара за продажба от ПСЖ според медиите, след като отношенията му с клуба се влошиха много напоследък.

Мбапе заяви, че няма да поднови контракта си с клуба, който изтича в края на следващия сезон, което означава, че той ще си тръгне като свободен агент през юни 2024 година.

Но президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи обяви, че клубът няма да пусне Мбапе, който е голмайстор в Лига 1 в последните пет сезона, без пари.

"Всички футболисти трябва да имат еднакви работни условия", заявиха от футболния синдикат.

"Нужно е да се припомни на мениджърите, че поставяйки под напрежение футболистите, като се влошават работните им условия, например, да се принуждават да напускат или да изпълняват желанията на работодателя, представлява работен тормоз, който френският закон категорично осъжда", се казва в позиция на съюза, предава БТА.

"Съюзът си запазва правото да заведе гражданско или наказателно дело срещу всеки клуб, който има подобно поведение", се казва още.

ПСЖ спечели 9 от последните 11 титли във Франция, но домашната доминация не се пренесе на европейската сцена, като отборът няма нито един трофей през тези години.

Килиан Мбапе е свързван с трансфер в "Реал" (Мадрид).

Снимка: БГНЕС