Мбапе е готов да стои на пейката цял сезон, но Саудитска Арабия влиза в битката за него

Френският национал няма да пътува с тима за предсезонното турне в Япония и Южна Корея

22.07.2023 | 22:42 Редактор: Искра Ангелова
Мбапе е готов да стои на пейката цял сезон, но Саудитска Арабия влиза в битката за него

Ситуацията около голямата звезда на "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе се нагорещява с всяка изминала минута, като изглежда все по-вероятно, че френският нападател е изиграл последния си мач за парижани.

Тази сутрин стана ясно, че 24-годишният Мбапе няма да пътува с тима за предсезонното турне в Япония и Южна Корея, тъй като отказва да подпише нов договор с клуба. Това е вбесило босовете на ПСЖ и те са обявили, че той няма да играе повече за тима, освен ако не склони да подпише нов контракт.

При това положение изглежда най-вероятно, че Мбапе ще бъде продаден преди края на летния трансферен прозорец, но ако не се намери подходящ купувач у двете страни не отстъпят, то може да се стигне до нелепа ситуация - Мбапе да остане още една година на "Парк де Пренс", но да я прекара на тренировъчното игрище, без да запише нито един мач. Според медиите във Франция самият футболист е готов на такава крайна стъпка, тъй като е категоричен в решението си да не подписва нов договор, докато от своя страна от ПСЖ искат да покажат, че нито един футболист не е по-голям от клуба, информира БГНЕС.

В последните часове се заговори за още един вариант - саудитският клуб "Ал Хилал" е готов да спаси ситуацията, като плати 200 милиона евро на ПСЖ, за да вземе Мбапе само за една година. След това клубът от Саудитска Арабия ще пусне нападателя да премине в "Реал" (Мадрид) без трансферна сума. По този начин всяка страна ще получи това, което иска, но се твърди, че Мбапе предпочита да остане в Европа.

Снимка: БГНЕС