Агуеро: Питам Меси къде отива, а той ми казва: "Приготви барбекюто, идвам"

"Исках да дойде тук, защото аз съм тук", каза бившият партньор на Лео в аржентинския национален отбор

18.07.2023 | 22:32 Редактор: Искра Ангелова
Агуеро: Питам Меси къде отива, а той ми казва:

Голяма усмивка, фланелка с номер 10 в ръцете му и надежда в тона на гласа му. Така се представи Лионел Меси в "Интер" (Маями), чиито фенове взривиха стадион DRV PNK тази неделя, за да го посрещнат топло. Този, който също го прие с отворени обятия в града, беше Серхио Кун Агуеро, приятел и бивш партньор на Меси в аржентинския национален отбор.

"Истината е, че съм много щастлив, че Лео е тук, в Маями. Живея тук и ще се опитаме да му се насладим. Много хора го харесаха по телевизията и сега могат да го видят лично", каза бившият нападател и разказа подробности за разговорите, които са водили преди той да облече розовата фланелка: "Като приятел винаги се опитвам, когато говорим, да не го питам къде отива. Понякога го питах какво ще прави и той каза: "Чакай ме там с барбекю, приготви всичко за мен, защото отивам там". Казах му, че винаги е добре дошъл тук. Исках да дойде тук, защото аз съм тук. Винаги се опитвам да му кажа нещо спокойно, като приятел."

Въпреки че фигури като Уейн Рууни, Златан Ибрахимович и самият Дейвид Бекъм, собственик на "Интер" (Маями) и един от отговорните за подписването му, са играли в Съединените щати, Агуеро знае, че Меси е истинска революция. "Ясно е, че Лео отива да смени модела в MLS. Други играчи ще помислят дали да дойдат заради пристигането на Лео. Той е правилният играч за MLS и други също ще бъдат мотивирани да искат да бъдат тук. Ще се опитаме да продължим идеята MLS да расте", допълни той, цитиран от "Труд".

И накрая, в интервю за Apple TV, платформата, която ще излъчва мачовете на отбора, воден от Херардо Тата Мартино, идолът на "Манчестър Сити" обеща да се присъедини към Меси и да хвърли парче месо на скарата: "Със сигурност барбекюто ще се състои тази седмица".

Снимка: БГНЕС