Първата ракета в Швеция отнесе "солено" наказание заради пропуснати допинг проверки

Микаел Юмер заяви, че е обвинен несправедливо: "Съвестта ми е чиста с Бог като мой свидетел"

18.07.2023 | 15:24 Редактор: Вяра Димова
Първата ракета в Швеция отнесе

Шведският тенисист Микаел Юмер беше наказан за 18 месеца заради пропуснати три проверки за допинг. Това обяви самият той в социалните мрежи.

24-годишният Юмер е номер 51 в света и в момента е първа ракета на Швеция. Той разказа, че през януари 2022 година Международната тенис федерация (ITF) му е повдигнала обвинение за три пропуснати проверки в рамките на 12 месеца при извън състезателен контрол.

През юни същата година независима комисия от трима съдии оправдава Имер, но ITF обжалва това решение пред Спортния арбитражен съд в Лозана и налага 18-месечното наказание на Юмер в понеделник.

"Тъй като вече бях оправдан веднъж и с цялото си сърце смятам, че не съм извършил трето нарушение, намирам решението да ме съдят отново и впоследствие да ме признаят за виновен за несправедливо. На всичкото отгоре ми е трудно да разбера как бе решено, че 18-месечно отстраняване е справедливо наказание. Не вярвам, че съм нарушил тези правила и съвестта ми е чиста с Бог като мой свидетел", написа в Twitter Юмер, цитиран от БНР.

От КАС заявиха, че шведът от етиопски произход е признал, че е пропуснал проверките на 22 април и 10 август 2021 година, но се е възпротивил на довода, че не се е явил на допинг контрол и на 7 ноември. Според него тогава е имало липса на комуникация между ITF и неговия агент. 

Снимка: БГНЕС