Гришо игра на високо ниво, но отпадна от "Уимбълдън" от шестия в света

Двубоят продължи 3 часа и 20 минути

10.07.2023 | 23:11 Редактор: Юлиан Христов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров претърпя горчива загуба от световния №6 Холгер Руне с 6:3, 6:7 (6), 6:7 (4), 3:6 в мач от осминафиналите на Уимбълдън. 

Двубоят продължи 3 часа и 20 минути игра. Това беше първи официален мач между двамата, а до този момент Димитров беше спечелил три чисти победи на Откритото първенство на Великобритания.

Григор Димитров започна отлично мача, като спечели жребия и избра да сервира. Българинът поведе с 40:0, но позволи на датския тенисист да изравни, а след това дори да има точка за пробив, която обаче Димитров отрази, а след това и спечели гейма. Решаващият момент в първата част бе в седмия гейм. При 3:3 българинът отрази няколко точки за пробив, като направи и изключителни изпълнения.

С много характер той спечели подаването си, а след това с нови топки на корта проби Холгер Руне и поведе с 5:3. При последната точка той се подхлъзна на тревата и падна, като изпитваше болка и опасенията бяха, че е получил разтежение. Той обаче продължи и спечели сета с 6:3.

Гледайте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС