"Левски" изпусна АПОЕЛ (Никозия) в последната си контрола преди новия сезон

"Сините" излизат срещу ЦСКА 1948 следващата събота

08.07.2023 | 21:03 Редактор: Елеонора Танева

"Левски" завърши наравно 0:0 с кипърския АПОЕЛ (Никозия) в последната си контролна среща преди началото на новия сезон в българското футболно първенство. "Сините" започват есенния дял като домакини на ЦСКА 1948 следващата събота.

Мачът започна с няколко минути закъснение заради проливен дъжд. Той все пак стартира и "сините" застрашиха на няколко пъти гостите от Кипър с далечни удари на Андриан Краев, които обаче не бяха проблем за вратаря.

Десет минути преди полувремето АПОЕЛ създаде най-чистата ситуация. Пламен Андреев отрази изстрел от пряксвободен удар и топката се върна в краката на непокрития Исам Шебак, но мароканецът я изпрати в напречната греда при опразнена врата.

"Левски" застраши три пъти вратата на АПОЕЛ в началото на второто полувреме, но Джавад Ел Джемили, Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков не успяха да вкарат от далечно разстояние. Грузинецът Георги Квилитая пък отправи много опасен удар за кипърците, като топката премина в близост до дясната греда на вратата на "сините".

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg