fallback

Джокович се класира за трети кръг във Великобритания, победи Джордан Томпсън

Тенисистът постигна чист успех в три сета – 6-3, 7-6 (4), 7-5 за малко над два часа

06.07.2023 | 10:29 Автор: Вяра Димова

Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като се поизпоти срещу австралиеца Джордан Томпсън, но постигна чист успех в три сета – 6-3, 7-6 (4), 7-5 за близо два часа и половина игра.

Победителят от последните четири издания на "Уимбълдън" стартира уверено срещу 70-ия в света и поведе в сетовете след пробив в шестия гейм на откриващата част. Във втората Джокера имаше две точки за пробив, но не успя да ги оползотвори и Томпсън се добра до тайбрек, в който обаче Ноле показа по-солидна игра, за да се доближи на сет от крайната победа. Тя бе узаконена с пробив в 12-ия гейм на третата част.

Въпреки чистия успех Джокович, който спечели 30-и последователен мач на турнира, бе тестван от австралийския си противник. Томпсън заби 21 аса – и двамата в действителност сервираха много силно, като сърбинът завърши с 88% успеваемост при точките на първи сервис и не даде нито една възможност за пробив на съперника.

При уинърите и непредизвиканите грешки ситуацията бе идентична – три печеливши удара повече за Томпсън (43-40), но и седем непредизвикани повече за австралиеца (20-13). В спор за място на осминафиналите седемкратният шампион в надпреварата Джокович ще играе с победителя от срещата между Томас Мартин Ечевери и Стан Вавринка.

В друга среща, но от първи кръг, Стефанос Циципас пречупи съпротивата на Доминик Тийм в петсетова класика, печелейки с крайното 3-6, 7-6 (1), 6-2, 6-7 (5), 10-8 за близо четири часа здрава битка, пише БГНЕС.

Третият в схемата Даниил Медведев също се класира за втори кръг след чист успех над играещия с "уайлд кард" представител на домакините Артър Фери. За руснака предстои мач с ветерана от Франция Адриан Манарино. Яник Синер пък се присъедини към Джокович като единствените двама тенисисти в трети кръг на турнира. Осмият поставен преодоля Диего Шварцман в три сета. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback