Меси открадна шоуто на бенефиса на Родригес, 42 000 му пяха за ЧРД

Аржентинецът се отплати на привържениците с прекрасен хеттрик за финалното 7:5

25.06.2023 | 17:35 Редактор: Елеонора Танева

Навръх 36-годишния си рожден ден Лионел Меси отбеляза хеттрик в бенефисен мач.

Бенефисът бе на Макси Родригес, а събитието си проведе в град Росарио, който е родно място и на Родригес и на Меси. Именно голямата звезда на световния футбол открадна от славата на своя сънародник. При излизането на футболистите 42 хиляди зрители на стадиона на Нюелс Олд Бойс, който е кръстен на Марсело Биелса,  изпяха "Честит рожден ден" на легендата на "Барселона".

Меси се отплати на привържениците с прекрасен хеттрик още през първото полувреме на мача между сборни състави на Нюелс Олд Бойс и Аржентина, завършил 7:5 в полза на родния клуб на Лео и Макси. Капитанът на "гаучосите", който беше на терена само преди почивката, игра именно с техния екип, като първият му гол беше директно от пряк свободен удар, вторият беше след елегантно прехвърляне на вратаря, а третият дойде след овладяване на топката с гърди и шут от воле.

Родригес не беше играл професионален футбол от година и половина насам, но едва сега направи своя бенефис. Сред бившите и настоящи футболисти, уважили специалния мач, бяха Габриел Батистута , Анхел Ди Мария  Мартин Демикелис, Есекиел Лавеци, Евер Банега, Фернандо Гаго, Давид Трезеге, Валтер Самуел, Естебан Камбиасо, Хавиер Савиола и Лионел Скалони.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС