Договорът на Гюндоган с "Барса" е за 2 години, "Арсенал" се подсили с Хаверц

Един Джеко вече е играч на "Фенербахче"

22.06.2023 | 20:17 Редактор: Михаела Димитрова

Футболното трансферното лято в Европа се очертава да бъде много интересно. Бъдещето на Илкай Гюндоган бе обект на много спекулации през последните седмици. Германският полузащитник успя да спечели всички трофеи на клубно ниво с отбора на "Манчестър Сити", но е решил да смени своята клубна принадлежност.

Според трансферното гуру Фабрицио Романо, Гюндоган се е разбрал с "Барселона", а преди броени минути двата клуба също са постигнали договорка. Каталунците са получили разрешение да регистрират полузащитника и сделката е завършена.

Договорът ще бъде за две години - до 2025 година, като ще има опция за удължаване с още една година.

Лондонските "Арсенал" и "Челси" постигнаха договорка за трансфера на германския национал Кай Хаверц. Стойността на сделката ще бъде около 60 млн. паунда, информират медиите на Острова. "Сините" могат да получат допълнителни 5 млн. паунда под формата на бонуси и изпълнението на различни условия.

Хаверц игра за "Челси" в продължение на три сезона след трансфера си от "Байер" (Леверкузен). Тогава лондончани платиха за него 80 млн. евро. С екипа на "Челси" германският национал вкара 32 гола и направи 15 асистенции в 139 двубоя.

Друг страхотен футболист Един Джеко вече е играч на "Фенербахче". Турският клуб публикува снимка на 37-годишния нападател, който според официалната информация от клуба е пристигнал, за да премине прегледи и да завърши трансфера си. Джеко пристига във "Фенербахче" като свободен агент, след като договорът му с "Интер" изтича в края на този месец.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС