Илия Царски гостува в „Златните” на 23 юни

20-кратният автомобилен състезател застава пред камерата на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR

21.06.2023 | 10:59
Илия Царски гостува в „Златните” на 23 юни

Тази седмица в рубриката „Златните” на сутрешния блок „България сутрин” по Bulgaria ON AIR зрителите ще се срещнат с 20-кратния шампион на България по автомобилизъм - Илия Царски. Не пропускайте да научите повече за един от най-титулуваните родни автомобилни състезатели на 23 юни от 7:00 часа в сутрешния блок „България сутрин“ в ефира на политематичната телевизия.

Царски е многократен победител в национални ралита, планински и шампионат на затворен маршрут. Първите си стъпки в автомобилните състезания той прави под ръководството на своя баща Иван. Картингите са първата страст на бъдещия пилот. През 1998 година Илия завършва една от най-престижните школи за автомобилни пилоти в Италия. През 2003 година състезателят става шампион в Балкано-Адриатическата купа, превръщайки се в първия българин, който я печели.

През изминалата 2022 г. Царски записва четири победи в сръбския планински шампионат по автомобилизъм, а заедно с тях и четири рекорда. Пред камерата на „Златните“, в разговор с водещата Мария Константинова, Илия споделя, че не смята да се отказва от автомобилния спорт. Състезателят продължава да е изпълнен с много енергия и е готов за още победи. 

Защо Илия Царски е избрал точно този спорт, какво е най-важното в подготовката на един състезател, изпитвал ли е страх от някое състезание и към какво се е устремил днес – зрителите ще научат от самия него този петък, 23 юни, 7:00 часа, в рубриката „Златните”, част от сутрешния блок „България сутрин“, в ефира на Bulgaria ON AIR