Турската полиция пребила фен на "Ботев" (Пд) на финала на Шампионската лига?

В продължение на почти 24 часа е бил събарян на земята няколко пъти

13.06.2023 | 15:31 Редактор: Искра Ангелова
Турската полиция пребила фен на

Близо 200 привърженици на "Ботев" (Пловдив) подкрепиха приятелите си от "Интер" по време на финала в Шампионската лига в Истанбул, в който "Манчестър Сити" спечели с 1:0. Голяма част от бултрасите успяха да гледат мача на живо, като получиха безценните билети на същата цена като най-заклетите тифози на италианците.

Друг интересен факт бе, че от близо 100 000 души, пътували за финала в Истанбул, бе арестуван само един, който, за съжаление, е привърженик на "Ботев" (Пд) - с инициали Г.Б. (32 г).

Обвиненията към него са за шофиране в нетрезво състояние и нанасяне на удар в носа на полицай, по време на опит да влезе на стадиона заедно с други бултраси, които не са успели да се сдобият с ценните хартийки.

Благодарение на адекватната реакция на консула на България в Истанбул - г-н Ангел Ташков, момчето бе оправдано и освободено. Консулът е бил в прокуратурата в района Кючукчекмедже в неделния ден от рано сутринта и осигурил най-доверения адвокат и преводач, които консулството използва. Около 17:00 часа в неделния ден Г.Б. е бил освободен и тръгнал обратно към България, съобщава "Фокус".

Българинът се оплака от физическа саморазправа от страна на турските полицаи след ареста. Като в продължение на почти 24 часа е бил удрян няколко пъти и събарян на земята. Не му е давана дори вода, а през цялото време е бил принуден да стои на стол.