"Денвър" сломи "Маями" с 94:89 и триумфира в НБА

Никола Йокич завърши с 28 точки и 16 борби, за да бъде избран за MVP на финалите

13.06.2023 | 07:21 Редактор: Тодор Петров

"Денвър" е шампион в НБА за първи път в 56-годишната история на организацията. В оспорван мач тимът от Колорадо победи "Маями" с 94:89 у дома, за да затвори серията с 4-1 и да хвърли в екстаз феновете си. 

"Горещите" се бореха здраво и водеха през повечето време, в един момент за кратко във втората четвърт и с 10 точки, но в края не успяха да измъкнат успеха. 

Никола Йокич завърши с 28 точки и 16 борби, за да бъде избран за MVP на финалите, а победителите преодоляха ужасна успеваемост при стрелбата си от тройката, като вкараха едва 18% от опитите си – 5 от 28. 

"Маями" обаче не се възползва. Гостите стреляха генерално само 34,4% от игра, но все пак имаха шансове, въпреки че гуеха със 7 в последния период. Джими Бътлър обаче вкара 8 поредни точки и даде аванс на отбора си от 87:86 2:45 преди края, а след това реализира и два наказателни 1:58 до сирената за аванс от 89:88, пише gol.bg.

Брус Браун обаче направи добавка за домакините, а Макс Струс пропусна от далеч. Йокич и Аарън Гордън не успяха да вкарат за домакините, но пас на Бътлър бе пресечен от Кентевиъс Колдуел-Поуп, който реализира два пъти от линията за аванс от 3. 

Бътлър не успя да изравни с опит от дистанция, след което Брус Браун взе борбата и вкара два наказателни, след като и Кайл Лаури не успя да реализира и бе време празненствата да започнат. 

Снимка: БГНЕС