Каспер Рууд ще мери сили на корта с Джокович във финала на "Ролан Гарос"

Норвежецът победи Александър Зверев с 6:3, 6:4, 6:0

10.06.2023 | 07:58 Редактор: Петя Кръстева

Каспер Рууд се завърна във финала на Откритото първенство на Франция за втора поредна година, побеждавайки германеца Александър Зверев, поставен под № 22 в схемата, с 6:3, 6:4, 6:0 за два часа и 9 минути на централния корт в Париж "Филип Шатрие". 

Рууд, който спечели много по-лесно от очакваното, стига до трети финал в последните 5 турнира от Големия шлем, в които участва. Скандинавският тенисист ще се опита да спечели първата си титла срещу 22-кратния носител на трофеи от четирите топ-турнира Новак Джокович.

Сърбинът се справи в 4 сета с крампиралия Карлос Алкарас. Зверев претърпя трета поредна загуба на полуфинал в Париж - миналогодишната му коства и дълготрайна сериозна контузия.

Двамата си размениха ранни пробиви в подаванията преди да вдигне темпото, като удари германеца с няколко форхенда и увеличи преднината си на 5:2 по пътя към спечелването на първия сет. Германецът пропиля ранен аванс в началото на следващия сет и след това се оказа в деликатна позиция, след като Рууд направи нов пробив в седмия гейм и от минута на минута ставаше все по-уверен.

След това норвежецът продължи да увеличава преднината си, контролирайки разиграванията зад основната линия. Предразположеният към грешки Зверев не намери ритъма в третия сет и не взе и едно свое подаване, за да изпрати Рууд на финал отново след миналата година, когато бе спрян от Рафаел Надал.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС