"Интер" обърна "Фиорентина" с 2:1 и отново спечели Купата на Италия

Два гола за "нерадзурите" отбеляза Лаутаро Мартинес

25.05.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

С два гола на Лаутаро Мартинес "Интер" обърна от 0:1 до 2:1 "Фиорентина" и за втора поредна година спечели Купата на Италия. Това е девети трофей на "нерадзурите" в историята на надпреварата, с което се изравниха с "Рома" на второто място. Само "Ювентус" (14) има повече трофеи в турнира.

За виолетовите това бе 11-и финал в турнира, но не успяха да вземат купата за първи път от 2001 г. насам.

Хората на Винченцо Италиано поведоха още в 3-ата минута. Жонатан Иконе центрира отляво по земята и на далечната греда Нико Гонсалес засече от малък ъгъл, за да прати топката под плонжа на вратаря Ханданович.

"Интер" обаче успя да реагира. Първо Джеко пропусна отлична възможност останал сам срещу вратаря, но после дойдоха минутите на Лаутаро Мартинес. Бика вкара два гола в рамките на 8 минути.

Първо Брозович изведе отдясно аржентинеца и той с диагонален удар направи 1:1. Никола Миленкович покри засадата в ситуацията. След това Мартинес Куарта не изчисти добре топката и Барела центрира, за да може Лаутаро да засече от въздуха и да направи 2:1.

До края на мача "Интер" удържа аванса си и спечели купата. Тя е четвъртият трофей, който Симоне Индзаги печели с "нерадзурите" – по две Суперкупи и Купи на страната.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС