Заформиха се сериозни проблеми в защитата на ЦСКА

Клубът спешно ще търси нов ляв бек

23.05.2023 | 10:10 Редактор: Тодор Петров
Заформиха се сериозни проблеми в защитата на ЦСКА

ЦСКА ще стартира лятната си селекция с търсенето на ляв бек. Тимът отново има проблеми на този пост, след като стана ясно, че Брадли де Нойер е аут до зимата. Нидерландецът, който бе реабилитиран, след като известно време бе в немилост, ще се оперира в Испания. Причината е, че е скъсал връзки. 

Отново на дневен ред изниква Матей Ханушек. Левият бек бе трансферна цел на "червените" през зимата, но тогава предпочете да отиде в Турция, където бе пратен под наем в "Анкарагюджю". Иначе е собственост на "Спарта" (Прага).

Лошото за ЦСКА обаче е, че не само губи сериозен играч, но и пари, пише "Мач Телеграф". Интерес към Де Нойер имаше от ЧФР Клуж. 

Централният защитник на ЦСКА Амос Юга пък няма да стартира от първата минута в домакинството на "Локомотив" (Пловдив) в събота от 21:00 часа. Централноафриканецът за пореден път бе лесно надбягван от противниковите нападатели при равенството с "Лудогорец", а допусна и груби тактически грешки при изнасянето на топката, което сериозно е ядосало треньорския щаб.

Опциите за негов заместник са две – младият Християн Петров и Енес Махмутович, който се завръща след изтърпяно наказание. Не е изключено дори и двамата да стартират от първата минута, като от титулярите да изпадне и капитанът Матей, позволил да бъде надскочен от Тиаго при втория гол на орлите, пише "Тема Спорт".

Наказание срещу "Локомотив" ще изтърпи Станислав Шопов, който бе декориран за пети път през сезона срещу "Лудогорец".

Снимка: Lap.bg