fallback

Винисиус: Ла Лига принадлежи на расисти. "Реал" (Мадрид) сезира прокуратурата

Нападателят стана обект на поредна порция обиди след загубата от "Валенсия"

22.05.2023 | 15:38 Автор: Вяра Димова

Винисиус Жуниор заяви, че Ла Лига "принадлежи на расисти", след като стана обект на поредна порция обиди по свой адрес след загубата на "Реал" (Мадрид) от "Валенсия" с 0:1 в неделя.

22-годишното бразилско крило се изправи лице в лице с някои от домакинските привърженици и посочи директно към един от тях по време на расистки обиди, отправени към него, по време на второто полувреме. Вратарят на Кралския клуб Тибо Куртоа сподели, че е чул маймунски скандирания малко преди първия съдийски сигнал, докато старши треньорът на "белите" Карло Анчелоти каза, че е имало "расистка атмосфера" на "Местая".

"Не за първи път, не за втори, нито за трети. Расизмът е нормално нещо в Ла Лига. Първенството смята, че е нормално, Испанската федерация е на същото мнение и опонентите го окуражават. Лигата едно време принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано Роналдо и Лео Меси, сега принадлежи на расисти", написа нападателят в Instagram.

По-късно стана ясно, че ръководството на "Реал" е подало официална жалба до испанската прокуратура. Оттам обявиха, че според тях расизмът е "престъпление от омраза" и са поискали прокуратурата да "разследва всички факти около инцидента и да накаже виновните", предаде БГНЕС.

Според доклада на главния съдия на мача Рикардо де Бурхос един конкретен фен на Валенсия е скандирал "маймуна, маймуна" към Винисиус. Реферът прекъсна мача за десет минути след инцидента, след което поднови играта.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback