Назон - играч №1 на последния кръг: Моята цел е да спечеля титлата с ЦСКА

"Не сме радостни от решението на БФС", каза нападателят на "червените"

11.05.2023 | 17:20 Редактор: Искра Ангелова

Голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон получи награда за Играч на кръга, след като вкара хеттрик при успеха над "Ботев" (Враца) в 30-ия кръг на първенството.

Националът на Хаити бе категоричен, че голямата му цел е "армейците" да триумфират с титлата.

"Щастлив съм да спечеля тази награда отново, за втори път през сезона. И дано я получа и още един или два пъти в плейофите. Благодаря на всички и най-вече на своята съпруга и нашето дете, които със сигурност са най-големите ми фенове. В момента моята цел е да спечеля титлата с ЦСКА. Разбира се, като нападател искам да продължавам да вкарвам и да стана голмайстор на първенството. Но съм фокусиран върху по-големия трофей", заяви Назон.

"Феновете ни липсваха доста срещу "Ботев" (Враца), защото ние се нуждаем от тях. Те са много сериозен фактор, вдигат сериозен шум, създават притеснение в противника. Ние се борихме за тях и се радвам, че победихме убедително. Ние винаги сме концентрирани, без значение дали играем вкъщи, или навън. Успяваме да балансираме нещата и не съм си правил сметка колко печелим като домакини или гости. Трябва да се абстрахираме от тези фактори и винаги да побеждаваме", категоричен е той.

"Остават ни 5 мача и трябва да спечелим всеки от тях. Не смятам, че отборът става зависим от мен. Като нападател моята цел е да завършвам атаките и се радвам, че успявам да го правя. Това се очаква от мен. Аз съм просто част от пъзела", добави нападателят, който има 19 гола от началото на сезона за ЦСКА във всички турнири.

"Лесно е да кажем, че сме втори заради загубата срещу "Лудогорец". Но ние не победихме и в други мачове преди това, когато също заслужавахме трите точки. Това не ни влияе. Имаме 5 финала до края и един от тях е точно срещу "Лудогорец". Ако ги надиграем в плейофите, ще заличим техните победи от редовния сезон", подчерта Назон.

"Не сме радостни от решението на БФС. "Левски" имаше почти същата ситуация и ако не се лъжа им позволиха да играят у дома, като затвориха стадиона наполовина. Не е честно на един отбор да позволяват, а на друг не. Няма как да е добре за нас, че ще домакинстваме на "Черно море" на чужд стадион. Но сме длъжни да спечелим, въпреки обстоятелствата. В последния мач те ни отстраниха за Купата, но в края на срещата бе много, много тежко за тях и имаха късмет, че не изравнихме. Вече ги победихме два пъти за първенството и ще търсим нови три точки, няма да търсим реванш", поясни нападателят.

"Имаме няколко проекта. Единият е за електричество. Искаме хора, които влизат в новите си домове да имат електричество. Този проект ще го продължим и през лятото с националния отбор на Хаити", допълни Назон относно благотворителните си акции.

Снимка: Lap.bg.