Балъков: Единствената цел в краткосрочен план е да не изпаднем във втора дивизия

Беше спонтанно, бързо, нямаше много време да мислим, каза новият треньор, който пое "Септември" (София)

06.05.2023 | 16:40 Редактор: Елеонора Танева

Красимир Балъков бе представен официално като старши треньор на "Септември" (София). Легендарният халф пое отбора на мястото на Светослав Петров, който напусна след загубата от "Левски" в четвъртък.

"Единствената цел в краткосрочен план е да не изпаднем във втора дивизия. Дали ще останем в елита, ще разберем след последния мач за сезона. Ще бъде тежко. Силите са изравнени, дори големите отбори често имат проблеми с по-малките", каза Балъков на пресконференция.

В щаба на новия треньор влизат кондиционният треньор Светослав Спасов, помощник треньорът Божо Джуркович и треньорът на вратарите Христо Николов. 

"Заредени сме с позитивизъм, тези шест загуби, които допусна "Септември", ментално нарушиха равновесието на футболистите. Работим в тази посока, както и във възстановяването преди мача с "Пирин".  Надявам се да се играе по правилата на феърплея. В четвъртък след мача с "Левски" ми се обади г-н Чандъров, говорихме 15-20 минути. Накрая решихме да поема отбора. Беше спонтанно, бързо, нямаше много време да мислим", каза още Балъков.

Той уточни, че битката за титлата изобщо не го интересува, но подчерта, че и "Лудогорец", и ЦСКА имат шансове.

Спортният  директор на "Септември" Кристиян Добрев също се надява отборът да остане в елита.

"Нашата визия е да даваме шанс за развитие на талантите от ДЮШ на клуба. Ние сме от клубовете, които дават най-много кадри за юношеските и младежките национални отбори", каза Добрев.

Снимка: lap.bg