"Ливърпул" с нов облик: Клоп събра великолепната петорка

Роберто Фирмино ще напусне това лято

03.05.2023 | 11:15 Редактор: Вяра Димова

Юрген Клоп, накуцвайки, се отдалечи от "Коп". Главата на мениджъра сигурно също го болеше. Не само от адреналина и емоцията от победния гол на Диого Жота за крайния успех с 4:3 над "Тотнъм".

Тази победа оставя наставника на "Ливърпул" както с въпроси, така и с отговори. Е, един по-специално - как най-добре да подреди атакуващия си арсенал, след като има петима суперкачествени нападатели, които са здрави и готови да блестят? Това е въпрос за 250 млн. паунда.

Клоп трябва да го разреши, докато този различен облик на "Ливърпул" се насочва към нова ера. В неделя Луис Диас, който струваше около 50 млн., отбеляза първия си старт от повече от 6 месеца с гол. Попадението пък бе създадено от Коуди Гакпо (44 млн.), който след бавен старт в Мърсисайд намери твърда почва под краката си и има 2 гола и 2 асистенции в последните си 4 мача. Мохамед Салах, който миналата година подписа най-голямата сделка в историята на клуба, реализира третото попадение и вече е с 5 в най-скорошните 5 двубоя.

Роберто Фирмино ще напусне това лято, но и без него "Ливърпул" изгради страхотен набор от атакуващи опции за бъдеще. Поне един от тях беше извън отбора от началото на годината заради проблеми с формата или контузии. Сега обаче Клоп има великолепна петорка на свое разположение. Просто трябва да намери формулата, за да направи всички тях щастливи, пише "Тема Спорт".

Снимка: БГНЕС