С гол в добавеното време "Наполи" шокира "Ювентус" в дербито на кръга

Джакомо Распадори се разписа в последните секунди

24.04.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

"Наполи" победи "Ювентус" в голямото дерби от 31-кръг на Серия А. Срещата между двата тима завърши 1:0. Единствения гол вкара Джакомо Распадори в добавеното време.

"Наполи" е сигурен шампион в Италия. Отборът има преднина от 17 точки в Серия А при оставащи 7 мача до края на първенството.

В 83-ата мин "Юве" изненадващо, на фона на случващото се на терена, откри резултата. "Бианконерите" организираха бърза контраатака. Анхел ди Мария получи дълго подаване. Световният шампион с Аржентина тръгна от собствената си половина, напредна и прониза Мерет.

Секунди по-късно обаче реферът отмени попадението. Съдията преразгледа с ВАР положение и видя фаул на Данило срещу Лоботка в зародиша за атаката.

В добавеното време втори гол на "Юве" бе отменен. Киеза мислеше, че е достигнал до топката на аутлинията и пусна пас към влезлия току-що Влахович, който на празна врата не пропусна. Само че страничният съдия вдигна високо флага си, сигнализирайки, че топката е напуснала полето преди паса на Киеза.

В добавеното време Осимен се откъсна зад защитата на "Юве", но Шчесни излезе и спаси.
Секунди по-късно "Наполи" шокира "Ювентус". Распадори матира защитата на "бианконерите" в предпоследната от 6-те добавени минути.

Гледайте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС