Лесна победа за "Реал" (Мадрид), надви "Селта" с 2:0

Отборът матира противника с голове в края на първото полувреме и началото на второто

23.04.2023 | 08:13 Редактор: Вяра Димова
Лесна победа за

"Реал" (Мадрид) постигна лесна победа у дома с 2:0 над "Селта", след като матира противника с голове в края на първото полувреме и началото на второто. Марко Асесио даде аванс за “Кралете” в 42-та минута, а в 47-та асистира за гола на Едер Милитао.

Така "Реал" продължава да държи под напрежение "Барселона" и скъси изоставането си на 8 точки. Тимът на Карло Анчелоти събра 65 след 30 кръга. Утре обаче каталунците приемат "Атлетико" (Мадрид) и могат отново да изскочат на 11 точки пред големия си съперник. "Селта" остава в "златната среда". Тимът е на 12-та позиция с 36 точки.

"Реал" пое контрола върху срещата още с първия съдийски сигнал, въпреки че гостите първи имаха шанс за гол. Още в третата минута Габри Вейга стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай гредата.

До края на полувремето играта се водеше предимно в половината на "Селта", но гостите се бранеха храбро и не оставяха пространства пред вратата си. Така "Реал" пробва да поведе с далечни удари, но Бензема , Себайос и Начо стреляха неточно.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС